reede, 4. oktoober 2013

Kanapasta

Raske on leida õigeid sõnu :) Suur pannitäis kahepeale....mõmin....kõik maitsed on paigas....
Viimasel ajal olen teinud palju pastasid. Paraku väljas söömas käies pean liialt tihti tõdema, et oleksin ise paremini teinud...Viimane üllitis mida ma "kanapasta" nime all sõin olid penned külmas vahukoores, keedukana tükkidega ning toore riivitud porgandiga :)
Jagan teiega minu moodi klassikalise pasta retsepti, milles võib toorainet vastavalt vajadusele muuta. Igatpidi on see hea....


Kanapasta
(kahele kuni neljale)
 
300 g kanafileed
pool pakki pennesid
pool karpi šampinjone
suur pakk vahukoort
2 küüslauguküünt
1 (lilla) sibul
pool paprikat
suur peotäis kirsstomateid
basiilikut
parmesani
soola, pipart


Keeda makaronid soolases vees enam vähem pehmeks. Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks. Pane pannile tükike võid, veidi õli ning aja pann kuumaks. Pruunista kanafilee, ära liiga kaua prae ega hauta. Kui tükid on mõlemalt poolt pruunistunud, lisa hakitud küüslauk ning (pool)ketasteks lõigutud sibul. Keera kuumust madalamaks ning prae veidi. Lisa neljandikeks lõigatud šampinjonid ning paprikaviilud. Lisa vahukoor ning keeda tasasel tulel kuni koor pakseneb. Vahetult enne tulelt võtmist lisa pooleks lõigatud kirsstomatid. Sega läbi. Igale portsjonile lisa ohtralt basiilikut, riivitud parmesani ning värskelt jahvatatud soola ja pipart.

 
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar