reede, 11. aprill 2014

Iiri pirukas Pireti moodi

Teen seda toitu kui on soov süüa midagi lihtsat, head ja toitvat. Töötasin kunagi ühes armsas väikelinna pubis ja see roog oli seal väga populaarne just oma lihtsuse ja taskukohasuse pärast. Ja mina teen seda siiani.

Alustada tuleb kartulipüreest. See tuleb hea kui kasutada õiget pudrukartulit. Kui teha seda näiteks Laurast siis on puder tükiline. Mida pehmem, kreemikam ja vahusem on seda parem. Teise päeva pudrust saab samuti teha aga värske on mõnusam.

Samal ajal kui kartulid pliidil podisevad valmista hakklihasegu. Hakkliha pane kuumale! pannile, mõne minuti pärast lisa hakitud sibul, ja taas mõne minuti pärast pisikesteks kuubikuteks hakitud porgand. Maitsesta soola ja pipraga. Tulemus on hea kui see segu korralikult pruunistada kuna siis on maitsed hoopis teistsugused.

Õlita ahjuvorm ja põhja pane hakklihasegu, selle peale kartulipüree ja kõige peale riivjuust. Pane 200 kraadisesse ahju ja küpseta kuni juust on kergelt helepruun. Kui ahjuvormitamisega pole viitsimist mässata siis teine variant on laduda kihid kaussi ja panna see mikrolaineahju kuni juust on sulanud.

Valmista kõrvale lihtne tomati-kurgisalat: tomat, kurk, roheline sibul, till, hapukoor, sool, pipar. See lihtsalt sobib selle toiduga kõige paremini :)

Varsti lisan ka pildi.

Head nautimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar