esmaspäev, 10. juuni 2013

Suvine vokiroog kanaga

Loobuda kartulist, makaronitoodetest ja suhkrust...ei olegi nii raske, kui alguses tundus :) Igapäevane enesetunne on üllatavalt hea ning kerge. Lisaks heale enesetundele on rõõmustav jälgida kahanevaid numbreid kaalul.
Sügisel taastab selline vokiroog kiiresti tervise ning annab sooja. Suvel teen veidi mahedamat vokirooga parajasti sellest, mis poes värske ja isuäratav tundub. Talvel, kui paprikad on krimpsus ja midagi head poeletilt ei leia, saab fantastiliselt hea tulemuse kasutades porgandit ja tavalist kapsast.
 


(kogus kahele)

200-300 g broilerifileed
1 suurem porgand
4-5 suuremat šampinjoni
pool paprikat
pool väikest suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
1 väike sibul või rohelist sibulat
tume sojakaste
tšillihelbeid või tšillikastet
soovi korral jupike ingverit ( kui juhtub külmkapis olema)


Tükelda kõik koostisosad meelepärasteks tükkideks. Prae õli ja või segus esmalt ülikuumal pannil kana koos poole koguse küüslaugu ning sibulaga. (umbes 5 minutit, vahepeal kanatükke ümber keerates). Tõsta kana kaussi ning kata see fooliumiga või taldrikuga. Prae ülejäänud küüslaugu ja sibulaga porgand, suvikõrvits, paprika ning seened. Kalla kana uuesti pannile, kuid ära enam tugeval kuumusel prae. Maitsesta sojakastme ning tšillihelveste või -kastmega.Sega kõik korraks läbi ning võta tulelt. Peale võid raputada ka seesamiseemneid. Kui kasutad ingverit, siis prae see koos küüslauguga.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar