Kui minul õnnestuvad soolased toidud paremini kui magustoidud, eriti koogid, siis see konkreetne rabarberikook õnnestus esimesel katsel. Tulemus oli veidi hapu, veidi magus, mahlane ja kreemjas. Nii nagu üks korralik kook olema peab.
Retsepti kogus on mõeldud 8-le, küpsetamiseks tavalises lahtikäivas koogivormis.
Tainas:
100 g võid
80g suhkrut (1dl)
näpuotsatäis soola
50g hapukoort
1 muna
180g jahu (3dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250g hapukoort
4sl suhkrut
1 muna
1-2 tl vaniljesuhkrut (võib lisada ka kaneeli)
*** Vahusta sulatatud toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, vahustatud (või lahti klopitud) muna ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas peab jääma pehme, mitte vedel. Minul jäi jahu natuke üle aga ehk oli see silmajärgi mõõtmisest :) Pane tainas õlitatud vormi põhja ja servadele.
*** Sega kokku täidisained (muna soovitan vahustada siis jääb ka täidis õhulisem ja kreemjam) ja kalla vormi. Peale puista ohtralt hakitud rabarberit ja sellele suhkrut vastavalt oma valikule (demerara või valge vm).
*** Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Lisandit see kook tingimata ei vaja kuid värsked eestimaised maasikad ja vaniljejäätis sobiksid selle juurde väga hästi! Head nautimist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar