esmaspäev, 10. juuni 2013

Rabarberi - vanillikreem

Tavaliselt maitsen oma koogist väikse lõigu ning magustoidust lusikatäie. Selle magustoidupokaali ma peaagu limpsisin puhtaks :), kõrvale sobivad imehästi maasikad. Võrus maksavad Antslas kasvatatud maasikad 10€/ kg, aga nende maitse on seda raha väärt. Kasutasin kodumune ning rohelisi rabarberivarsi, nii et magustoit tuli kevadiselt kollase rohelise triibuline. Retsept pärineb raamatust "Rabarberikoogid ja - magustoidud" (Maire Suitsu, Angeelika Kang, Lia Virkus).


(kogus neljale)

2,5 dl piima
3 munakollast
1 dl suhkrut
1,5 sl nisujahu
500 g rabarbereid
2 dl vahukoort

Vanillikastme tegemiseks kuumuta kastrulis piim keemiseni. Vahusta munakollased, pool suhkrust ja jahu. Kalla mikserdamist jätkates kuum piim munavahu hulka. Tõsta segu pliidile ning kuumuta pidevalt segades, kuni see pakseneb. Lase jahtuda.
Tükelda rabarberid ning keeda potis koos ülejäänud suhkru ja 2 sl veega pehmeks, jahuta. Sega omavahel jahtunud vanillikaste ja vahustatud koor. Tõsta 4 sl rabarberisegu kaussi, ülejäänu sega vanillikreemi hulka. Jaga kreem nelja pokaali, tõsta igaühele peale 1 sl rabarberisegu ja sega õrnalt läbi.

1 kommentaar: