teisipäev, 11. juuni 2013

Lihapallid ürdi ja tomatiga

Päris hea vaheldus tavalistele kotlettidele. Kastet võib kindlasti rohkem teha. Kõrvale tegin kiire kaalika porgandi salati. Järgmisel päeval maitsesid lihapallid isegi paremini.
Retsept pärineb raamatust "Kodukirja parimad palad 2009" (Pille Enden) ning on minu poolt muudetud. (Muutmine toimub vastavalt sellele, mida minu külmkapp parasjagu sisaldab:))


1 suurem tomat
1 dl riivsaia (3 viilu sepikut)
450 g segahakkliha
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
hakitud peterselli
hakitud basiilikut
1 muna
soola
musta pipart
2 dl hapukoort
0,5 dl piima (kohvikoort)


Poolita tomatid, eemalda seemned ning haki. Lisa hakkliha hulka riivsai (purustatud sepik), hakitud sibul, küüslauk, muna, pool maitserohelisest, sool ning pipar. Vormi pallid (märgade käte vahel) ning prae  12-15 minutit pidevalt pöörates igast küljest pruuniks. Sega ülejäänud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihapallidele ja lase läbi kuumeneda.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar