Uskumatu, et kuu on möödas:) Kevad on ikka olnud see aeg, mil teha suurpuhastust ja vähe õhemad riided välja otsida. Suur on üllatus, kui mõned eelmise suve riided ei taha hästi mahtuda:) Tuli loobuda ajutiselt küpsetamisest. Kohutavalt raske on...Pööran ajutiselt oma tähelepanu lihale ja erinevatele salatitele, loomulikult ka kalale kuna minu elukaaslane on kirglik kalamees.
Aktiivne laadaperiood on jälle alanud ning minu menüüd mõjutab paljuski laatadelt kaasa ostetud tooraine. Täna käisin üle pika aja külastajana (mitte müüjana) laadal, nimelt Varstus. Ostsin kaasa ühe mõnusa suitsulatika ning tegin ühe salati liha kõrvale.Suupistena sobiks selle salatiga täita erinevaid korvikesi või asetada kuhjakesena röstitud mustale leivale.
Kala ja liha laadalt ostes peaks veenduma toodete värskuses ja päritolus. Lihtne küsimus müüjale annab tunnistust, kas on teada päritolu ja kvaliteet. Üldiselt oskavad kalamüüjad soovitada, milliseid roogi ühest või teisest kalast võiks valmistada. Salatiks sobib väga hästi ka näiteks savoriin.
1 keskmine suitsulatikas
1 dl riisi (kogus keetmata kujul)
1 paprika
pool porrulauku
mõned varred rohelist sibulat
100 g hapukoort
200 g majoneesi
veidi soola
musta pipart
tilli (aknalaualt või peenralt)
Keeda riis. Tükelda porrulauk, sibul ja paprika. Puhasta kala luudest ja pudista sõrmede vahel kaussi. Sega kõik kokku ning naudi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar