Sidrunikook
Põhi:
1 klaas jahu (200-250 g)
125g margariini (võid)
1 munakollane
1 spl suhkrut
1 spl vett
Täidis:
1/2 klaasi suhkrut (100g)
1/2 klaasi vett (100ml)
1 spl võid
2 dessertlusikat tärklist (2 spl maisijahu)
2 sidrunikoor ja -mahl
2 munakollast
Kate:
3 munavalget
6 spl suhkrut
Hõõru toasoe või suhkruga pehmeks, lisa munakollane.Jahu pane vastavalt vajadusele 200 kuni 250 grammi, lisa külm vesi. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Mina kasutasin 26 cm läbimõõduga tavalist klaasvormi ja küpsetuspaberit ka alla ei pannud, vaid määrisin võiga. Torka tainasse kahvliga mõned augud ja küpseta umbes 185-200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Tainas peab olema küps ning ääred ei tohi kõrbema minna. Täidise jaoks sega väikeses potis munakollased, suhkur, vesi, või, sidrunikoor ning maisijahu. Mina kasutasin maisijahu kuna tärklis kipub alati tükki minema ning kastmeteks kasutan juba aastaid nisujahu asemel maisijahu. Segu tuleb pidevalt segada kuni paksenemiseni, et vältida tükkide tekkimist. Lase segu vaiksel tulel keema ning peale tulelt võtmist lisa kas ühe suure või kahe väiksema sidrunimahl. Kata koogipõhi täidisega ning kata tugeva munavalgevahuga. Küpsetada nõrgal kuumusel veel 15 minutit. Kindlasti lasta koogil täielikult jahtuda enne lahtilõikamist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar