pühapäev, 26. mai 2013

Ideaalne salat igasuguse liha kõrvale

Seda salatit olen juba aastaid teinud. Peaaegu alati on külmkapis midagi, millest seda valmistada. Piisab ka kolmest komponendist - midagi rohelist, tomat ja sibul. See salat on ka üks põhjustest, miks ma igal kevadel näpud mulda pistan ja salatimaterjali külvan. Roheline salatipõhi võib koosneda kõigest rohelisest segamini, mis süüa sünnib. Põld võõrkapsas, oblikas, spinat, erinevad lehtsalatid, jääkapsas jne. Krõmpsuvaks sisuks võivad olla tomat, kurk, paprika, redis ning õhukesteks ketasteks lõigatud mugulsibul. Kastmeks kasutan tavaliselt Modena palsamiäädikat või paksemat palsamiäädika kastet ning oliiviõli, millest eelistan Extra Light variante kuna tavaliste maitse hakkab domineerima. Loomulikult võib kasutada ka sidruni- või apelsinimahla.
Eriti tahaks sellist krõmpsuvat salatit peale nädalavahetust laatadel. Minu eilne lõunasöök koosnes näiteks poolest latist juustuga suitsuvorstist ja neljast värskest hapukurgist:)




pool kausitäit erinevaid rohelisi lehti
mõned tomatid
pool kuni terve paprika
pool värsket kurki
tilli, peterselli, rohelist sibulat või murulauku
2 osa õli, 1 osa palsamiäädikat
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
salatimaitseainet ürtidega (Santa Maria)


Pese rohelised lehed ning kuivata. Rebi lehed näppude vahel väiksemaks. Nende peale pane tomat, kurk, paprika. Seejärel lisa ohtralt peenestatud maitserohelist. Lisa õli, palsamiäädikas, sool, pipar ning salatimaitseaine. Salati segamine pole hädavajalik, kui siis võib kergelt segada vahetult enne serveerimist.

 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar