Elva Gümnaasiumi lõpuklassis olid meil kokandustunnid, mis toimusid uues moodsas köögis toreda õpetaja juhendamisel. Eredalt on meelde jäänud Prantsuse sibulasupi valmistamine ja serveerimine. Maitses tohutult hästi, aga kahjuks olen retsepti ära kaotanud. Ka lillkapsa püreesuppi valmistasime õpetaja valvsa pilgu all. Retsepti olen veidi mugandanud. Terve sinihallitusjuustu sektori asemel panin pool, soola ei lisanud üldse ning kõrvale röstsaia ei söönud:D
500 g lillkapsast
2 dl keeduleent
2 dl 35% vahukoort
1 puljongikuubik
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
pool sinihallitusjuustu sektorist
valget pipart
maitserohelist
Eralda lillkapsas õisikuteks ning keeda vees umbes 15 min. Kurnamisel jäta alles 2 dl keeduleent. Lisa lillkapsale murendatud puljongikuubik ja võis praetud sibul küüslauk. Lisa ka tükeldatud sinihallitusjuust ja vajadusel keeduleent. Püreeri segu, lisa vahukoor ja pipar ning kuumuta keemiseni. Kaunista maitserohelisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar