teisipäev, 2. aprill 2013

Rahvuskala räim tomatimarinaadis

Seda suupistet olen valmistanud vahelduseks tavalisele äädikamarinaadile. Räime puhastamine on küll aeganõudev ja tülikas töö aga kui seltsiks on aurav kohvitass ja raadiost hommikuprogramm siis lendab aeg linnutiivul!

Kõigepealt tulebki puhastada räimed. Soovitan ära võtta ka luud, sest siis on mugavam süüa ja külalistele üllatus, kas tõesti on tegu räimega :) Peale puhastamist pese kala ja nõruta. Lao need teise kaussi kihiti ja sirgelt (siis on hea praadida), raputa vahele soola. Siis imendub sool ühtlaselt, eriti kui kala on palju. Peale tunnikest külmikus tuleb kala jahu ja munaga ära praadida. Üks nipp on veel kaks kala kõhtupidi kokku panna, siis on kergem praadida ja tulemus jälle teistsugune.

Marinaad on imelihtne. 
Riivi peene riiviga paar porgandit, tükelda sibul ja paprika. Kuumale pannile pane õli ja esimesena sibul (muidu tuleb keedusibul). Kui see on juba läbipaistev siis lisa porgand ja paprika. Sega ja prae mõni minut. Vala peale ohtralt tomatipastat ja maitsesta soola ja pipraga. Veidi on vaja lisada ka vett, sest kala võib muidu kuivaks jääda. Viimasena pane marinaadi 2-3 supilusikatäit äädikat ja näpuotsatäis suhkrut.

Kala pane kohe nõusse, millega serveerid. Lao kihiti räim ja marinaad. Mida rohkem marinaadi seda mahlasem ja parem :) Garneeringuks ja paremaks maitseelamuseks sobib hästi basiilik või roheline sibul.

Umbkaudsed kogused, sest minu köögis käib kokkamine tunde järgi:

1 kg räime
jahu praadimiseks
2-3 muna praadimiseks
suurem pakk tomatipastat (purustatud tomat)
paar porgandit
1 punane paprika
1 suurem sibul
sool, pipar, suhkur
äädikas (lisa maitse järgi)


1 kommentaar: