Täiesti kindlasti kuulub tatrapuder minu lemmikute hulka. Tatrapuder praetud sibula ja singiga on selline toit, mis õnnestub alati. Hetk tagasi valmistasin seda Soomes nn kalevipoegade ühiskodus. Üsna põnev väljakutse oli:)...sakkidega nüri nuga, lõikelauaks jupp laminaatparketti:). Aga söök tuli hea. Õnneks sai muidugi tatar ja sink Eestist kaasa võetud. Tartus elades sai mõni harv kord ka ööklubisid külastatud, tatrapuder tegi alati järgmised päevad roosiliseks. Vot nii hea toit on:)
Peale tänast Pori linnaga tutvumist ja kirbuturu külastust, oli see toit veel mitu korda jumalikum.
Pilti mul ei ole...ja retsepti ka mitte. Üldjoontes on nii, et tatar tuleb puljongikuubikuga pehmeks keeta. Alguses keeta ja siis kaane all hoida. Sibul ja sink praadida, maitsestada üsna tugevalt. Kõik kokku segada ja süüa rohke hapukoorega. Täna tegin juurde ka oma lemmiksalati. Rebitud jääsalati tükid (või ükskõik milline salat), lilla sibul, tomat. Kastmeks väike tilk õli, sidrunimahla, soola ja näpuotsatäis suhkrut.
Peale sellist salatit tunnen, kuidas külmatunne taandub ja veri jälle ringi käib. Ehk leian homme isegi mõne uisuväljaku, kus oma värskelt soetatud uiske proovida:)
Kirbuturule läksin kindla eesmärgiga leida karahvin ja jalaga tordialus. Väljusin sealt Arabia kohvikannuga, karahviniga, suure termosega ja kahe BBC Good Food ajakirjaga. Olin nii vaimustuses nendest retseptidest, et istusin tund aega autos ja õgisin silmadega:)
Minule ka tatar väga maitseb aga meie retseptides on paar erinevust. Tatart hautan samamoodi, samal ajal pruunistan! pannil värske liha ja sibula, hiljem segan kõik kokku. Puljongit ma ei kasuta. Ja kõrvale olen teinud klassikalise eestlase kurgi-tomati-hapukoore salati. Hea on kui oleks ka rohelist sibulat.
VastaKustutaProovin kindlasti ka sinu variandi ära :)